Het Mercuron DAS - systeem

Wat betekent DAS?

DAS staat voor distributed antenna system. Alle systemen die een indoor gsm-signaal verspreiden zijn m.a.w. een DAS-systeem. Binnenin de DAS wordt een onderscheid gemaakt tussen passieve en actieve systemen. Ons systeem heet “Gsm-connect” en is een hybride vorm van de twee. We hebben een actief DAS-netwerk met een laag vermogen.

Wat zijn de voordelen van onze DAS?

Lage lopende kosten

Het systeem heeft zowel een laag stroomverbruik als een lage onderhoudskost. De standaard bouwblokken maken het gemakkelijk om defecte onderdelen te vervangen en is bijgevolg zeer onderhoudsvriendelijk.

Op maat gemaakte dekking

Kleine gebieden zoals kantoren of kamers kunnen van dekking worden voorzien zonder andere zones te overweldigen. Dit is niet het geval bij een passieve DAS, waar een hoog vermogen nodig is om het verlies op de kabel te compenseren.

Onbeperkt aantal kanalen

Het systeem is volledig transparant en onafhankelijk van de operatoren, zonder beperking in het aantal communicatiekanalen. Dit is niet het geval bij nanBTS, picocells of femtocells (Mobile Coverage Extender), waarbij het aantal beschikbare communicatiekanalen en bandbreedte altijd beperkt is.

Alle frequentiebandsystemen

Alle 5 frequentiebanden, +700; +800; +900; +1800; +2100; +2600 MHz voor 2G-, 3G-, 4G- en 5G-services zijn beschikbaar.

Dit is niet het geval als nanoBTS, picocells of femtocells worden gebruikt. Deze zijn beperkt tot een of twee frequentiebanden en technologieën. Elke nieuwe gsm-technologie heeft dan extra infrastructuur en kosten nodig.

Het voordeel van een 5/6-band -systeem

5- en 6-bandsystemen zijn bijzonder geschikt omdat de 700 en 800 MHz-banden goed presteren op grotere afstand, terwijl de 2600 MHz-band erg handig is in de buurt van grote steden, waar de andere frequentiebanden vaak overbelast zijn.

Toekomstbestendig

Alle ingebouwde versterkers zijn 100% lineair en geschikt voor alle toekomstige technologieën, zoals 5G.

Volledig automatische aanpassing van vermogen en dekking

Het complete systeem van een hoofdversterker gevolgd door een line extender biedt een totale signaalversterking van 80 dB met een bidirectionele AGC automatische versterkingsregeling van 40dB. Dit betekent dat het systeem, afhankelijk van de afstand of wijzigingen die zijn aangebracht aan de antennes van de operator, automatisch wordt aangepast voor optimaal gebruikscomfort. Elke frequentieband van het systeem wordt automatisch aangepast, onafhankelijk van de andere frequentiebanden.

Het gelijktrekken van een door kabelverlies veroorzaakt verschil in signaalsterkte.

We kunnen elke frequentieband handmatig instellen om hogere kabelverliezen op hogere frequentiebanden te compenseren.

Lage PIM (passieve intermodulatie) en IMD (intermodulatie distortie)

Meerdere RF-signalen samen hebben de neiging om intermodulatie vervorming te veroorzaken in zowel actieve als passieve componenten wanneer hogere vermogens niveaus, zoals in passieve DAS-systemen bijvoorbeeld, worden gebruikt. Een dergelijke vervorming kan alle communicatie in een hele frequentieband tijdelijk blokkeren. Dit is niet het geval bij het GSM-CONNECT low power systeem.

Ideaal voor grote gebouwen

Een DAS-systeem met laag vermogen is ideaal voor grote gebouwen waar de signaalniveaus op en neer gaan op basis van de verspreiding of de afstand van gebruikers. Bij passieve of krachtigere actieve DAS-systemen is af ​​en toe PIM-vervorming moeilijk te vermijden en nog moeilijker te traceren.

Betere S/N ratio (signaal t.o.v. geruis)

Das-versterkers die zich dicht bij binnen- of buitenantennes bevinden en die worden gebruikt voor uplink- en downlink-signalen, zoals in ons systeem, zorgen voor een veel betere signaalkwaliteit. Dit is niet het geval bij passieve DAS-systemen waar de uplink-signalen sterk worden afgebroken door lange kabels en passieve splitters.

Laag straling niveau

Vanwege het DAS-systeem met laag vermogen, heeft elke gsm in het gebied slechts een klein zendvermogen nodig om verbinding te kunnen maken met het gsm-netwerk. Hierdoor zal de gebruiker minder straling ervaren en zal de batterij van de gsm langer meegaan.

Flexibele coax bekabeling

We plaatsen een flexibele, eenvoudig te installeren coaxiale bekabeling, waarmee we gemakkelijk elke plaats in het gebouw kunnen bereiken. Passieve DAS-systemen hebben zeer stijve en dikke bekabeling nodig om het signaalverlies laag te houden.

Gemakkelijk uitbreidbaar

Het systeem is volledig modulair waardoor we de bestaande bekabeling kunnen splitsen om een ​​nieuwe uitbreiding of een nieuwe reeks uitbreidingen te creëren. Een geïnstalleerd systeem kunnen we uitbreiden tot maximaal 256 binnenantennes. Passieve DAS-systemen kunnen niet worden aangepast met nieuwe uitbreidingen. Afhankelijk van de vereiste dekking zijn ze beperkt tot maximum 20 binnenantennes.

Interferentie bescherming

In onze oplossing is elke binnenantenne rechtstreeks verbonden met een reeks filters die ongewenste signalen blokkeren. We doen dit om mogelijke interferentie van andere gebruikte radio apparatuur te vermijden. Dat is niet de geval in een passief DAS-systeem waarbij elke walkie talkie of andere radiozender in het gebouw af en toe een zeer moeilijk op te sporen PIM-vervorming kan veroorzaken.

Marktleider in RF-solutions en wel hierom:

Veiliheid en zekerheid

Het GSM CONNECT-systeem is het enige product op de markt met een reeks volledig automatische beveiligingsfuncties die garanderen dat er geen interferentie kan zijn met de netwerken van de operators.

Superieure prestaties

Het GSM CONNECT-systeem is het enige product dat individueel per frequentieband instelbaar is en voor elke binnenantenne een aparte versterker heeft, dit garandeert dat alle apparaten naar behoren zullen functioneren. IPhones hebben een gevoeligheid ten opzichte van de operator netwerken die veel lager is dan bij enig ander merk, wat resulteert in slechte prestaties op passieve DAS-systemen. Met onze DAS hebben we dit probleem teniet gedaan.