Indoor ASTRID installatie en versterking

In België moeten we ons aan de TETRA norm houden. Bij ons wordt dit vertaald naar ASTRID. Kortweg, de hulpdiensten moeten overal en altijd een goede communicatie behouden. Krijg jij een ASTRID verplichting? Wij meten de toestand in jouw gebouw. Wie weet, je heb misschien geen installatie nodig!

Erkend verdeler van:

Hoe kunnen we je helpen?

We verzorgen het proces van A tot Z

Alle voorbereiding (inclusief de communicatie met ASTRID en RF design), installatie en controle nemen we voor onze rekening. Minder zorgen voor jou en efficiënter werken voor ons.

Kostenefficiënt

Niemand betaalt graag te veel voor een installatie die wettelijk wordt opgelegd. Daarom bekijken we elke zaak apart en in detail, en zorgen we voor de meeste kostenefficiënte aanpak om jou een optimale ASTRID dekking te garanderen.

Veiligheid en performantie

We zien jullie niet als klanten, maar als partners. Daarom zoeken we samen de beste oplossing en vinden we het belangrijk om betrouwbare systemen op te leveren.

ASTRID en gsm

Voordat we met ASTRID begonnen, waren we reeds een gevestigde waarde in het versterken van gsm-netwerken. Onze kennis van het radio-spectrum passen we toe op onze ASTRID versterking.

Zowel ASTRID als gsm, werken niet zonder een goed signaal. Heb je een zwak ASTRID-signaal, dan zal je hoogstwaarschijnlijk ook een zwak gsm-signaal ondervinden. Het installeren van beide tegelijk is voor jou voordelig:

  • Tot 10% kostenbesparing om beide tegelijk te installeren
  • Installatieprocedure is dezelfde. Installatiekost van één van de procedures valt weg
  • Allesomvattend: Alle operatoren en ASTRID worden tegelijk versterkt. Alles loopt in één kabel en de installatie verloopt makkelijker en netter.
  • Gsm-versterking en ASTRID zit bij dezelfde partij en in hetzelfde dossier.
Technieker plaats de kabel van het ASTRID en gsm versterkingssysteem in dezelfde kabelgoot

Enkele van onze klanten

O'Learys logo
Recticel logo
Global estate group logo
Mediahuis logo
Renson logo
Zabra logo
Ardo Ardooie Logo

Klaar voor een betere communicatie?

Astrid logo

Hoe werkt ASTRID?

De buitenantenne

De vaste antenne op het dak richten we naar het dichtstbijzijnde ASTRID basisstation. Dit signaal pikken we via de coax kabel naar de repeater.

De repeater

De ASTRID repeater ontvangt deze signalen stuurt ze versterkt terug door. Deze repeater is niet te vergelijken met andere repeaters (zoals gsm) op de markt. Dit is de reden waarom de installatie door een erkende ASTRID installateur moet gebeuren.

De binnenantennes

De versterkte signalen worden via de repeater naar de binnenantennes verstuurd om vervolgens in de ruimtes waar ASTRID dekking nodig is, uitgezonden te worden.

Hoe gaan we te werk?

Inclusief het ASTRID proces

Pijlen naar beneden
Voorstudie afbeelding

Fase 1: Site survey

Zowel vooraf (met de bouwplannen) als ter plekke meten we hoe het is gesteld met de huidige indoor ASTRID dekking. In vergelijking met de site survey van gsm, is die van ASTIRD complexer en dus wel verbonden aan een prijskaartje. Op basis van de data maken we een grondige analyse om een systeem op maat te ontwikkelen. Zo betaal je niet extra voor een overgedimensioneerd systeem.

Site survey afbeelding

Fase 2: RF Design

Voor elke ASTRID installatie dient een uitgebreid technisch dossier opgesteld worden. Ook deze stap nemen wij voor onze rekening. Wij stellen het RF Design op dat ter goedkeuring wordt voorgelegd aan ASTRID. Na de ontvangst van het schriftelijke conformiteitsverslag kunnen de installatiewerken beginnen.

Installatie en indienststelling

Fase 3: Werken; installatie en inbedrijfstelling

Zoals eerder vermeld verzorgen wij ASTRID van A tot Z. De volledige installatie wordt dus door ons onder de loep genomen. De bekabeling en de apparatuur nemen wij voor onze rekening. Je systeem wordt op maat geconfigureerd en afgesteld in functie van de gemeten resultaten tijdens de site survey. Wanneer aanpassingen van het RF Design nodig blijken te zijn, dan zorgen wij er ook voor dat dit in orde komt.

After sales service foto

Fase 4: Operationele werking

Tijdens de operationele fase onderhouden we de apparatuur en en zorgen we voor een continue werking tijdens elke situatie. Onderhoud omvat onder meer de hard- en software-updates en het jaarlijks (verplicht) onderhoud.

ASTRID support en monitoring de klok rond

24/7

Zowel het monitoren van de installatie, als het paraat staan om eventuele storingen of problemen op te lossen, gebeurt bij ons 24/7. Als bouwheer kan je gerust zijn van een blijvende werking.

Kostenefficiënt

Niemand betaald graag te veel voor een installatie die wettelijk wordt opgelegd. Daarom bekijken we elke zaak apart en in detail, en zorgen we voor de meeste kostenefficiente aanpak om jou een optimale ASTRID dekking te garanderen.

Remote access

Dankzij onze Remote Access feature kunnen we het volledige ASTRID systeem vanop een afstandje controleren en besturen. Wanneer er problemen optreden kunnen we snel de storende factor uitschakelen en zoeken naar een oplossing.

ASTRID logo

Heb je een ASTRID- versterker nodig?

Niet elk gebouw heeft extra ASTRID dekking nodig. Enkel wanneer één van onderstaande factoren van toepassing is, dan zal je ASTRID versterking moeten aanschaffen.

  • Gebouwen waar, wegens de dagelijkse activiteiten of bijzondere evenementen die er plaatsvinden, een toeloop van meer dan 150 mensen wordt verwacht.
  • Gebouwen die beschikken over een (gedeeltelijk) ondergrondse ruimte, groter dan 25m², die voor het publiek toegankelijk is. Ook indien er gevaarlijke stoffen opgeslagen zijn geldt dezelfde regel.
  • Gebouwen die al dan niet toegankelijk zijn voor het publiek waarvan de grondoppervlakte meer dan 2.500m² bedraagt.

 

Wij helpen bouwheren het nodige doen om de hulpdiensten te ondersteunen. Denk je een versterking nodig te hebben? Aarzel niet om ons te contacteren!