Dankzij een site survey betaal je enkel wat je écht nodig hebt!

Site survey voor gsm en wifi

Interpretatie van de gegevens na een site survey

Praktisch

Een indoor versterkingssysteem wordt steeds op maat uitgetekend. Tijdens de site survey bekijken we ook de bekabeling die we moeten voorzien.

We komen we ter plaatse en meten we de indoor signaal sterkte. Op deze manier kunnen we ons een perfect beeld vormen van het gebouw. 

Dit neemt al snel een halve dag in beslag. Voor grotere gebouwen wordt een volledige dag ter plaatse gerekend.

Noodzakelijk?

Een site survey is steeds vereist vooraleer we onze apparatuur kunnen plaatsen. Het is ook belangrijk voor jou dat we dit uitvoeren, want op deze manier dekt het systeem enkel de vereiste locaties. Zo betaal je niet voor een systeem dat overgedimensioneerd is.

Kostprijs?

Een site survey is verplicht voor de aanvang van onze installatie, maar is steeds vrijblijvend voor de gsm installaties. Er zijn dus m.a.w. geen kosten aan verbonden. De ASTRID site survey is complexer en komt dus wel met een kostprijs (afhankelijk van bedrijf tot bedrijf).

Aanpak?

Via de grondplannen van het gebouw, doen wij eerst een voorstudie op kantoor. Eenmaal ter plaatse, wordt de signaalsterkte uitgemeten in het volledige gebouw. Ook op het dak wordt de buitenontvangst in kaart gebracht.

Rapportering?

Als resultaat van de site survey ontvang je een gedetailleerd rapport. Dit rapport is voor jou van belang in functie van de locaties die niet van versterking voorzien worden. Ze zijn jouw garantie dat op deze locaties de ontvangst reeds binnen de normen valt.

Wat is het verschil met een ASTRID site survey?

De ASTRID site survey is veel complexer dan die van gsm en WiFi. Er komt meer papierwerk bij werken en de metingen moeten ook aan bepaalde barema’s voldoen. Juist daarom zal er bij ASTRID een prijskaartje aan vasthangen.