Deca Packaging Group werkt efficiënter dankzij Mercuron

featured image voor de case over DECA packaging

Wie is DECA Packaging Group?

Met meer dan 40 jaar ervaring in de voedingsindustrie, is DECA een sterke speler in het verpakkingslandschap. Deca levert duurzame verpakkingen voor voeding in kunststof, glas en blik, en verdeelt daarbij ook zelf ontwikkelde en andere verpakkingsmachines. Van design- en verpakkingsadvies tot logistiek en maatwerk bij DECA krijg je een oplossing op maat aangeboden.

De situatie

Het personeel van DECA staat in constante communicatie met elkaar. Wanneer personeel in de productie fouten in de verpakkingen vaststelt, moeten ze dit zo snel mogelijk kunnen melden aan de verantwoordelijke en omgekeerd. De wisselwerking van informatie tussen verantwoordelijke en het personeel op de werkvloer is een sleutelonderdeel van het hele proces.

De communicatie in de productie verloopt volledig via gsm, wat ervoor zorgt dat een goed gsm-signaal essentieel is om een vlotte communicatie te verzekeren. Hier lag dan ook het probleem. Het gebouw bestaat volledig uit beton en metaal, waardoor het signaal niet voldoende kon doordringen en de communicatie tussen de verantwoordelijke en het personeel op de werkvloer soms stroef verliep. Dit was voor Deca geen ideale situatie en in het kader van “voortdurend verbeteren van het productieproces “ moest dit opgelost worden.

Na een gesprek waarin we de problemen uitvoerig bespraken, deden we een analyse van het gebouw. Op verschillende locaties binnen het gebouw en op het dak maten we het signaal en onderzochten we of de problemen wel degelijk veroorzaakt werden door een slecht gsm-signaal. Aan de hand van deze Site Survey konden wij bepalen dat het gsm-signaal op vele plaatsen inderdaad te zwak was en dat het signaal buiten sterk genoeg was om te versterken naar binnen.

De uitdaging/oplossing

Om hun communicatie te verbeteren, hebben we onze gsm-versterkingsapparatuur geïnstalleerd zodat ze in het volledige bedrijf over een sterk gsm-signaal beschikken. Dit vergde een uitdaging en wel hierom:

Hoge gebouwen met plafonds tot 10 meter

24u doorlopende productie

Wij hebben dag en nacht teams paraat die kunnen werken om het de klant zo aangenaam mogelijk te maken. Hier zaten we dus met een uitdaging dat we tegelijk en op dezelfde plek als het personeel van DECA moesten werken. Met hoogwerkers reden we zo tussen de machines en het personeel om de kabel aan het plafond te bevestigen.

Het resultaat?

We hielden rekening met de productie set-up die in de loop der tijd kan veranderen en plaatsten onze apparatuur zodat ze ook na deze veranderingen overal beschikken over een sterk gsm-signaal (zo hebben we onze serverkast 10 meter hoog aan de muur bevestigd).

Nu is het bedrijf te allen tijden bereikbaar, techniekers en teamleiders zijn altijd bereikbaar en eventuele problemen of bijsturingen kunnen direct doorgegeven worden aan de betrokken personen. Dit alles zorgt mee voor een verbeterd productieproces binnen DECA.