Een passie voor communicatie, Een liefde voor onze job

Wij zijn Mercuron

7 juni 2013. Xavier Bracke (ex-CEO) en Miguel Pluquet (CTO) beslissen om samen een klein bedrijf uit de grond te stampen. Met hun achtergrond in software en development leek het een goed idee om websites te ontwikkelen. Tot één bepaalde klant een simpele, allebei uitdagende vraag stelde. Namelijk: “hebben jullie toevallig ook een oplossing om het gsm-signaal in mijn gebouw te verbeteren?”.  11 jaar verder en we zijn momenteel de marktleider op het vlak van operator onafhankelijke gsm-versterking met meer dan 1000 installaties.

15 september 2024 namen Roel De Frene & Christophe Dekeukeleire Mercuron BV over van de toenmalige aandeelhouders.


Wij zijn Mercuron

Ondertussen is het team versterkt met ingenieurs, administratief medewerkers en techniekers die dag en nacht in de weer zijn om onze oplossingen te bedenken, uit te tekenen, installeren en onderhouden. Onze in house kennis zorgt ervoor dat wij voor elk probleem met een gepaste en op maat gemaakte oplossing kunnen komen.

Dus hoe omschrijven we ons vandaag de dag? Mercuron is een Belgische onderneming die zich volledig heeft gespecialiseerd in draadloze technologieën, met name gsm, wifi, ASTRID en Personal Mobile Radio’s (PMR), met diensten van advies tot volledig geïnstalleerde oplossingen. We zijn vooral actief in België maar hebben ook klanten in Nederland en Luxemburg.

Mercuron logo

Mercuron heeft een enorm diverse klantenportefeuille. Specifiek door onze producten, waarbij vooral gsm-versterking speelt, is elk gebouw een potentiële klant voor ons. Wij werken enerzijds direct voor de eindklant maar werken verder ook in opdracht van verschillende bouwbedrijven, studiebureau’s en architectenbureau’s.

Wij werken voor zowel bedrijven, overheid als voor particulieren en zijn actief in diverse sectoren.

Enkele van onze klanten