Ook in de horeca willen we verbonden zijn

Gsm en eten op restaurant

De laatste jaren is het gsm gebruik ook tijdens het eten en drinken enorm gestegen. Als gevolg verwacht jouw klant overal een degelijk gsm-signaal en een stabiele internetverbinding. Denk maar aan het gebruik van een QR-code om de kaart te vertonen of zelfs te bestellen of het gebruik van Social media, wat niet enkel leuk is voor hen, maar ook helpt om jouw naamsbekendheid te verhogen. 😉

In dichtbevolkte stedelijke gebieden zal je als café of restaurant niet vaak last hebben van een gebrekkig gsm-signaal. Toch komt dit af en toe voor. Denk maar aan horecagelegenheden onder de grond of in nieuwe gebouwen zoals O’Learys te Gent. We kunnen voor jou een site survey uitvoeren om de huidige verbindingen en signaalsterktes (gsm, wifi en ASTRID) in kaart te brengen. Zijn de resultaten suboptimaal? Dan kunnen we je op deze manier een oplossing volledig op maat geven.

Hoe kunnen we je helpen?

Gsm-signaal versterking

Het gsm-signaal versterken we voor alle providers en alle technieken. Dit betekent dat al jouw klanten, ongeacht bij welke provider of welke generatie gsm ze hebben, bij jou kunnen bellen en surfen. Daarnaast is er geen limiet op het aantal toestellen dat tegelijkertijd van de versterking kan genieten. Een gezellig cafeetje of een mega club? WIj hebben voor elks de oplossing.

Wifi

Geef jouw klanten een premium ervaring. Gratis WiFi is voor de klant geen noodzaak, maar het kan wel de reden zijn dat ze terug komen. We monitoren onze systemen 24/7. Op die manier kunnen eventuele storingen, nog vooraleer je klanten er iets van beseffen, snel worden afgehandeld.

Samen verbinden we iedereen in de horeca

Logo Mercuron

Wie ging jou voor?

O'learys logo

O’leary’s is te vinden in Dok Noord te Gent en kan nu ook genieten van een perfecte verbinding. Onze apparatuur berust hier op een terugverdienmodel. O’learys werkt met de Jamezz bestel app, waardoor er serieus bespaart kan worden op personeel. Enigste vereiste is natuurlijk dat elke klant een goede verbinding heeft om deze app te gebruiken. En dat is nou net waar wij ons in specialiseren ;).

Van Der Valk logo

Het nieuwe Van Der Valk hotel te Gent heeft zoals velen de verplichting gekregen een ASTRID dekking te garanderen. Na onze Site Survey bleek dat er inderdaad te weinig signalen tot binnen drongen, waarna we meteen een plan om maat creëerden. Nu kunnen alle hulpdienstenvanaf de kelder tot en met de bovenste verdieping zonder problemen met elkaar communiceren.