Severn Trent Water reageert efficiënter dankzij Entel's walkie talkies

Severn Trent Water

Wie is Severn Trent Water en waarom hadden ze hulp nodig?

Severn Trent Water is een bedrijf gevestigd in de Midlands, Groot-Brittannië, die verantwoordelijk is voor het beheer van de watervoorziening, de behandeling van afvalwater en de afvoer van 8 miljoen mensen over een oppervlakte van 22.600 km².

Severn Trent Water richtte recent, als reactie op springende waterleidingen, een team op die snel en efficiënt herstellingen door moeten voeren. Het is moeilijk om te voorspellen wanneer een leiding kan en zal springen. Een sterke en betrouwbare radiocommunicatie is daardoor essentieel. Het team had in eerste instantie de standaard bidirectionele PRM gebruikt om hier een antwoord op te voorzien, maar stootte als snel op tegenwerking in de vorm van kanaal interferentie en onvoldoende bereik.

Severn Trent Water

De oplossing? Entel DN495

De radiocommunicatie verdeler van Severn Trent Water, MWC, identificeerde Entel’s DN495 E-PoC radio als een potentiële oplossing omwille van de volgende kenmerken:

  • Combinatie van traditionele PTT (Push-To-Talk) met nationale mobiele netwerken en particuliere wifi netwerken.
  • Opereert op alle vier de mobiele netwerken binnen de UK
  • Geen radiolicentie nodig
  • … (voor meer kenmerken, download hier de brochure)

 

Na onderzoek van allerhande alternatieven besloot hun verdeler, MWC, om enkele DN495 radio’s te kopen en uit te lenen aan Severn Trent Water. Dit bleek zo succesvol dat ze beslisten om een eerste bestelling te plaatsen van 60 radio’s.

De DN495 is een essentieel product in de reeks van E-PoC PTT over mobiele netwerken oplossingen. Het heeft alle eigenschappen die je zou verwachten van een geavanceerde model, maar het is tegelijkertijd innovatief, eenvoudig te bedienen en (indien nodig) gemakkelijk configureerbaar voor eenvoudige PTT-operaties.

“This is the easiest sale I ever made; the DN495's simply sold themselves and the over-the-air programming is easy to use - I can re-program a radio without leaving my chair and unlike other PoC products I’ve tested, the DN495 radios just work,

Mike Weaver - Directeur bij WMC

Het resultaat?

Betere audio en superieure prestaties

Door gebruik te maken van de DN495 E-PoC-radio’s van Entel, ervaart Severn Trent Water nu een betrouwbare dekking in hun hele operationele gebied, evenals directe, eenvoudige en onmiddellijke communicatie.

Door het gebruik van de bijgeleverde multi-netwerk roaming SIM en het opereren via alle vier de mobiele netwerken in Groot-Brittanië, zorgt Entel ervoor dat de werknemers van Severn Trent Water altijd van het beste netwerk en een ongelimiteerd bereik kunnen profiteren. Daarnaast zorgen de unieke voordelen van de DN495 voor een onbeperkt aantal storingsvrije kanalen, wat van cruciaal belang is voor de onmiddellijke en betrouwbare communicatie die ze nodig hebben.

Betrouwbaarheid, veiligheid en onmiddellijke inzetbaarheid

Het uitstekende batterij vermogen en de IP68 certificatie maakt van de DN495 ideaal voor de werknemers van Severn Trent Water, die vaak voor langere tijd op vochtige en afgelegen locaties moeten werken.

In de nabije toekomst zal Severn Trent Water de lone worker en Emergency functies toepassen op hun apparaten. Deze features zorgen ervoor dat een snelle reactie mogelijk is wanneer een werknemer in nood is. Functies als deze zijn noodzakelijk voor werknemers die alleen en/of in veeleisende omgevingen moeten werken. De Emergency features van de DN495 zal een reeds bestaande lone worker oplossing bij Severn Trent Water vervangen, wat op zijn beurt zorgt voor kostenbesparingen en betere prestaties.