Straalverbinding |
Point-to-point wifi

Onze point-to-point internet verbindingen, ook wel building-to-building genaamd, zijn de ideale oplossingen voor een hoge internetverbinding tot wel 100 kilometer.

Wat is straalverbinding?

point-to-point wifi antenne

Point-to-point wifi wordt ook wel Wireless bridge of straalverbinding genoemd. Straalverbinding is een dataverbinding tussen 2 punten. De verbinding wordt draadloos tot stand gebracht via radiogolven of optische lasers. Om een verbinding tussen de 2 punten te leggen is er m.a.w. geen kabel nodig. Dit type systeem gebruiken we vaak om gebouwen, cctv cameras, sensoren of andere apparaten met elkaar te verbinden. Ze kunnen worden gebruikt om een directe link te bieden voor zowel korte- als lange-afstandverbindingen waar je een directe zichtlijn hebt, en levert gegevens tot een vergelijkbare snelheid als een fysieke lijn.

Antenne van de Mercuron straalverbinding

Straalverbinding huren?

Hebben jouw werfketen een tijdelijke internetverbinding nodig hebben? Of heb je gewoon een tijdelijke oplossing nodig voor jouw wifi-loos bestaan?

Wij hebben verscheide kits voor elke situatie. Een internetverbinding huren zonder al die meters kabel?… Wij kunnen het!

PtP loved by:

Lantis logo

Vragen over Straalverbinding?

Kan straalverbinding bomen en struiken penetreren?

Ja, dat kan. Bij zo’n situaties zal een site survey bepalen welke apparatuur we nodig hebben. De apparatuur zal in zo’n situaties op een lagere frequentie uitzenden en bijgevolg dus iets lagere internet snelheden met zich meebrengen.

Wanneer is point to point voor jou GEEN goede keuze?

Je wil lange afstanden overbruggen met veel obstakels (bossen of andere gebouwen).

Waarom kiezen voor Mercuron?

Oplossing op maat

Met de kennis die we over de jaren hebben verzameld over straling, radiosignalen, etc. kunnen wij als geen ander een accurate inschatting maken van jouw noden. Niet elke case is dezelfde. Gebouwen, omgevingsfactoren en eisen van de klant verschillen enorm van elkaar. Juist daarom verzekeren wij de ideale installatie voor jouw bedrijf.

Monitoring en interventie

Alle data wordt op een centraal systeem verzameld dat 24/7 wordt opgevolgd. Op deze manier kunnen we snel ingrijpen bij eventuele storingen of problemen (door bijvoorbeeld veranderingen in de omgeving die een invloed hebben op het signaal).

Enkele van onze klanten

O'Learys logo
Recticel logo
Global estate group logo
Mediahuis logo
Renson logo
Zabra logo
Ardo Ardooie Logo

Hoe werkt straalverbinding?

  1. Op het dak of aan de zijkant van de gevel bevestigen we een antenne (zender) die we verbinden met het interne internet netwerk.
  2. Aan de overkant van de antenne, bijvoorbeeld een aangrenzend gebouw, plaatsen we een ontvanger.
  3. De zender en ontvanger fungeren als een brug die het internet van het ene gebouw doortrekt naar het andere gebouw. Je kan het vergelijken met een lange kabel trekken tussen de twee gebouwen.
 

We hebben meerdere oplossingen die zich van elkaar differentiëren in frequency, snelheid en bereik. De antennes die opereren op een lagere frequentie hebben een verder bereik en omgekeerd.

Frequentie

De frequenties waar onze antennes gebruik van maken zijn de 2.4, 3, 4, 5, 11, 24 of 60 GHz.

Snelheid

Maximale snelheden variëren tussen 1.4 Gbps en 2 Gbps. Deze snelheden worden onder meer beïnvloed door atmosferische invloeden en afstand van de antennes.

Afstand

Met onze laagste frequentie apparaten kunnen we tot wel 100 km overbruggen. Hoe hoger de gekozen frequentieband hoe lager de maximale afstand. Ook hier moeten we rekening houden met eventuele omgevingsfactoren die de werking van onze antennes kunnen beïnvloeden.

Ook voor korte afstanden is PtP de ideale oplossing. Zeker in gevallen waar kabel trekken onmogelijk is (bv. werfketen verbinden).

Beveiliging

De informatie die overheen de brug wordt verzonden, blijft enkel zichtbaar voor de personen op het private netwerk. PtP netwerken leveren dus een hoog niveau van beveiliging.