
Kamperen zonder een gsm-signaal, jouw gids naar een veilige reis
De natuur in zonder bereik. Dit klinkt bevrijdend, maar denk toch 2x na vooraleer je dit doet!
Wij verzorgen jouw verbinding
Een no nonsense netwerk voor elke sector
Onze kennis vergaard door jaren expertise
Laat jezelf niet overkomen door frustratie. Een zwak gsm-signaal is één van deze frustraties waar oplossingen voor bestaan. In onderstaande 7 tips, leggen we je uit hoe je het signaal thuis, of op kantoor, kan verbeteren.
We lijsten de 7 tips alvast snel even op voor jou:
Klik verder op één van bovenstaande tips om direct naar de bijhorende uitleg te gaan, of scroll verder om ze allemaal te lezen. Good luck!
Je gsm en de zendmast van je provider staan constant met elkaar in verbinding. Je kan het vergelijken met een conversatie. Wanneer je praat met iemand en er komt plots een muur of ander object tussen, dan zal het gesprek niet meer zo vlot verlopen. Hetzelfde geldt voor de communicatie tussen jouw gsm en de zendmast.
Het beste wat je kan doen is de obstructie verwijderen. Wanneer deze obstructie een muur is dan is dit niet zo evident en dan zal je jezelf moeten verplaatsen. De efficiëntste manieren zijn:
Verplaats jezelf zodat er geen ijzer, staal of beton tussen jou en de zendmast aanwezig is.
Kan je toch bepaalde obstructies verwijderen? Dan kan je hier eens over nadenken:
Objecten als metalen archiefkasten, koelkasten, massief meubilair, etc. hebben de neiging om het signaal te blokkeren. Doe deze weg (of herschik ze als je weet waar de zendmast staat) en je gsm-signaal kan verbeteren.
Bomen, struiken en andere levende wezens bestaan uit water, wat het gsm-signaal blokkeert. Creëer een meer open omgeving door takken en overwoekerde struiken te snoeien.
Sommige ramen zijn voorzien van een energiezuinige coating en zonwerend glas. Dit is zeer goed voor jouw energiepeil, maar nadelig voor het gsm-signaal in je gebouw. Dus open je raam en laat het gsm-signaal binnen. 🙂
Gsm’s zijn ingesteld op zo’n manier dat ze het zichzelf moeilijker maken om een sterk gsm-signaal op te pikken. Gelukkig zijn er verschillende manieren om je gsm naar een ideaal werkende staat te brengen.
Elke gsm heeft software die ervoor zorgt dat jouw gsm weet met welke gsm-torens contact moet worden gemaakt voor een optimaal bereik. Het uitstellen van deze software updates kan ervoor zorgen dat je gsm achter loopt en dus niet de meeste effectieve verbinding kiest. Je wacht dus best niet te lang om een software update uit te voeren wanneer je een notificatie ontvangt.
Diensten zoals WiFi, Bluetooth en Near-Field Communication (NFC) kunnen soms problemen veroorzaken wanneer ze proberen om jouw gesprekken en gegevens over een andere dienst te verzenden of wanneer ze andere apparaten toelaten om jouw bandbreedte te gebruiken, terwijl je deze zelf nodig hebt om om snel data te verzenden of om heldere gesprekken te voeren. Probeer ze uit te schakelen en kijk of het signaal verbetert.
Gsm’s opereren tegenwoordig steeds op het 4G netwerk. Het is mogelijk dat het netwerk, waar je op het moment van slecht bereik op zit, overbelast is. Wanneer dit het geval is dan kan je proberen om over te schakelen naar het 3G netwerk. Wanneer je het 4G netwerk uitschakelt zal je automatisch overgaan naar het 3G netwerk. Is dit niet het geval? Dan zal je in de instellingen jouw netwerkvoorkeuren tijdelijk moeten aanpassen.
Wanneer je vliegtuigmodus aanzet dan verbreekt je gsm de verbinding met alle signalen die het toestel mogelijks kan ontvangen. Zet je de vliegtuigmodus terug uit, dan zal je gsm opnieuw verbinding moeten maken om de benodigde signalen te ontvangen. Wat je hier doet is je gsm forceren om de verbindingen opnieuw in te stellen. Wanneer je in een gebied met een goede ontvangst zit, maar je gsm ontvangt geen signaal, dan is dit een goede manier om het signaal toch te vinden.
Wanneer je in jouw omgeving de enigste bent met een slecht signaal dan is dit het “last resort” om toch een signaal op te pikken.
Wanneer je in een locatie de enigste bent met een slecht gsm-signaal en de bovenstaande puntjes hebben niet geholpen, dan is het mogelijk dat je gsm is beschadigd. De beschadiging zal hoogstwaarschijnlijk aan de interne antenne zijn. Specialisten in een repair shop zullen kijken of het herstelbaar is. Zo niet, dan is het misschien tijd voor een nieuwe gsm. 🙂
Wanneer je weet waar de dichtstbijzijnde zendmast staat, dan weet je uit welke richting het signaal komt. Door in deze richting te wandelen, verbetert het signaal. Wanneer je surft naar de website van het BIPT, dan kan je zien welke zendmasten bij jou in de buurt staan.
Een gsm die een zwak signaal ontvangt probeert constant opnieuw verbinding te maken met de zendmast. Dit heeft als gevolg dat je batterij sneller leeg is. Zorg er dus altijd voor dat je gsm volledig is opgeladen vooraleer je gebieden betreedt met een zwak gsm-signaal. Met een lege batterij zal je gsm moeilijker verbinden met een zendmast.
Vroeger zaten de gsm-antennes aan de buitenkant van de gsm. Als je een betere ontvangst wou, kon je hem vervangen door een grotere. Dat veranderde allemaal met de nieuwe generaties smartphones. Sindsdien zijn de antennes geïntegreerd in de gsm’s. Afhankelijk van hoe je deze gsm’s vasthoudt, kan je hand het signaal blokkeren. De meeste nieuwere smartphones hebben de antennes zo ontworpen dat het blokkeren van het signaal moeilijk is, maar dikke of metalen telefoonhoesjes kunnen nog steeds problemen veroorzaken.
Een best practice is om je gsm rechtop te houden, niet horizontaal. Pak je gsm niet te hard vast en druk hem niet te dicht bij je hand of gezicht. Je kan ook handsfree gaan, zodat je lichaam het signaal niet blokkeert.
Als je merkt dat de zendmast van jouw provider ver is verwijderd en dat de zendmasten van andere providers dichterbij liggen, dan kan je eens nadenken om te veranderen van provider. Want hoe dichter bij een zendmast, hoe beter het bereik. Toch is het aangeraden om eerst het signaal van de andere providers te vergelijken, door je buren, vrienden, etc. te laten langskomen en het op hun apparaat te testen.
Bovenstaande puntjes geven geen garantie op een beter gsm-signaal. Het enigste wat een garantie op een goed signaal biedt zijn gsm-versterkers. Hier bij Mercuron bieden we een oplossing van kmo’s tot multinationals.
Xavier is de stuwmotor achter Mercuron. Als CEO en mede-oprichter brengt hij nieuwe communicatietechnieken naar alle gebouwen.
De natuur in zonder bereik. Dit klinkt bevrijdend, maar denk toch 2x na vooraleer je dit doet!
Severn Trent Water reageert efficiënter dankzij Entel’s walkie talkies Case overzicht Wie is Severn Trent Water en waarom hadden ze
Altijd en overal bereikbaar zijn is vandaag de norm. Wat betekent dit voor jouw bedrijf?
Mercuron is een Belgische onderneming die zich volledig heeft gespecialiseerd in draadloze communicatie. Onze kennis van het radiospectrum laat ons toe om Wi-Fi, Astrid en gsm-versterking systemen te ontwerpen vanuit de basis, nl. de radiogolven zelf.