Het belang van een sterk gsm-signaal voor bedrijven
Altijd en overal bereikbaar zijn is vandaag de norm. Wat betekent dit voor jouw bedrijf?
Je gsm is je trouwe metgezel, maar wist je dat hij continu straling uitzendt? Hoe hoger de SAR-waarde van je gsm, hoe meer elektromagnetische energie je lichaam absorbeert.
En als je gsm moeite heeft om verbinding te maken, wordt die straling alleen maar sterker. Maar er is een manier om dat te verminderen – en dat lees je hier.
Gsm-toestellen zenden elektromagnetische energie uit. Vaak dragen we ze dicht bij ons lichaam – in een broekzak of jas – en worden we voortdurend blootgesteld aan deze straling. Maar hoe sterk is die straling eigenlijk?
De SAR-waarde (Specific Absorption Rate) van je gsm geeft aan hoeveel elektromagnetische straling je gsm maximaal op je lichaam afgeeft. Dit verschilt per toestel: hoe hoger de SAR-waarde, hoe meer straling wordt uitgezonden. Bijvoorbeeld, de iPhone 11 Pro Max valt in SAR-klasse C, wat betekent dat hij relatief veel straling uitzendt.
Volgens Europese richtlijnen mag de SAR-waarde niet hoger zijn dan 2,0 Watt/kg. Toch adviseren overheden, de Europese Unie en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) om de blootstelling aan straling te beperken, bijvoorbeeld door matig gebruik te maken van je telefoon en oortjes te gebruiken tijdens het bellen.
Wil je weten wat de SAR-waarde van jouw toestel is? Je kunt deze informatie vinden in de handleiding van je gsm of op de officiële website van de fabrikant. Sommige producenten vermelden enkel dat hun toestellen voldoen aan de wettelijke limiet van 2 W/kg, terwijl anderen gedetailleerde waarden per model geven.
Op www.sarvalues.com vind je een uitgebreide database waar je de SAR-waarden van verschillende gsm’s kunt raadplegen. Het is belangrijk om te weten dat een gsm met een hogere SAR-waarde niet per definitie altijd meer straling uitzendt. Het zendvermogen past zich namelijk aan op basis van het signaal: hoe sterker je verbinding, hoe minder straling je toestel hoeft te produceren.
Een zwak gsm-signaal heeft een directe invloed op de hoeveelheid straling die je toestel uitzendt. Als je telefoon moeite heeft om verbinding te maken met een mast, moet hij meer zendvermogen gebruiken om een stabiel signaal te vinden.
Hierdoor neemt niet alleen de stralingsblootstelling toe, maar loopt ook je batterij sneller leeg. Belgische providers adviseren zelfs om altijd te bellen op een plek met goede ontvangst om de blootstelling aan straling te verminderen.
Met de gsm-versterking van Mercuron zorg je voor een optimaal gsm-signaal binnen je bedrijfsgebouw. We installeren antennes die via onze versterking verbinding maken met de gsm-mast, zodat je altijd perfecte dekking hebt.
De straling van deze antennes bedraagt slechts 1 milliwatt – dat is 100 keer minder dan de straling van een wifi-router. Dankzij deze technologie hoeven mobiele toestellen in je gebouw tot 50 keer minder straling uit te zenden dan bij slechte ontvangst.
Dit biedt niet alleen gezondheidsvoordelen, maar verlengt ook de batterijduur van je telefoon, omdat er minder energie nodig is om verbinding te maken.
De SAR-waarde van je gsm is een nuttige indicatie van blootstelling aan elektromagnetische straling. Hoewel de effecten ervan niet bewezen schadelijk zijn, is het verstandig om bewust om te gaan met straling en maatregelen te nemen om blootstelling te verminderen.
Een zwak gsm-signaal kan je blootstelling aan straling verhogen. Door een professionele gsm-versterking te installeren, zorg je niet alleen voor een stabiel signaal, maar verminder je ook de hoeveelheid straling die je gsm uitzendt.
Wil je beter bereik en minder straling in jouw gebouw? Met de gsm-versterking van Mercuron verbeter je niet alleen je mobiele ontvangst, maar verlaag je ook de stralingsbelasting op je toestellen.
Vraag nu een vrijblijvende site survey aan en ontdek hoe we jouw situatie kunnen verbeteren.
Altijd en overal bereikbaar zijn is vandaag de norm. Wat betekent dit voor jouw bedrijf?
Mercuron is een Belgische onderneming die zich specialiseert in draadloze communicatie. Onze kennis van het radiospectrum laat ons toe om ASTRID- en gsm-versterkingssystemen te ontwerpen vanuit de basis, namelijk de radiogolven zelf.