Starling en gezondheid De SAR waarde helpt je verder

Featured image voor de pagina over de SAR waarde

Op het eerste zicht lijkt het misschien contradictorisch, maar door het installeren van onze gsm-versterking verlaagt de straling in jouw gebouw.

Gsm-toestellen stralen een bepaalde elektromagnetische energie uit. Meestal dragen we onze toestellen dicht op ons lichaam, in onze jas of broekzak. We stellen ons dus voortdurend bloot aan deze straling. Maar welke straling heeft een gsm nu juist?

De sterkte van de gsm-straling drukken we uit in stralingswaarde, in vaktermen de Specific Absorption Rate (SAR-waarde) genoemd.

Wat is de SAR-waarde juist?

 

De SAR-waarde van een gsm-toestel is een parameter om aan te geven hoeveel elektromagnetische golven het toestel maximaal kan afgeven op ons lichaam. Deze verschilt per toestel. Hoe hoger de SAR-waarde, hoe hoger de energie die op ons lichaam wordt afgegeven. Bijvoorbeeld een iPhone 11 Pro Max, bevindt zich in de klasse C van de SAR-waardes.

Volgens Europese richtlijnen mag de SAR-waarde van een toestel niet hoger zijn dan 2,0 Watt/KG. Tegelijkertijd raden overheden, de Europese Unie alsook de wereld gezondheidsorganisatie (WHO) wel aan om bewust om te gaan met je gsm en je zo weinig mogelijk bloot te stellen aan straling (matig gebruik mobiele telefoon, bellen met oortjes, etc.).

Wat gebeurt er als je een slecht gsm-signaal hebt in jouw gebouw?

 

Als het gsm-bereik slecht is, stuurt de telefoon meer elektromagnetische golven uit om een verbinding te maken met de mast. Is het netwerk onvindbaar, dan geeft de telefoon een maximale output van energie af om de mast te lokaliseren. In een gebouw met een slechte netwerkdekking is er dus meer gsm-straling.

Het is zelfs zo dat Belgische providers aanraden om ‘te bellen op een plaats met een goede netwerkdekking’ om straling te beperken. 

Hoe verlaagt Mercuron’s gsm-versterking de straling in jouw gebouw?

 

Met de gsm-versterking van Mercuron zorgen we voor een optimaal gsm-signaal in elk bedrijfsgebouw. Wij installeren antennes die via onze versterking connecteren met de gsm-mast en een perfecte dekking garanderen. De straling van deze antennes (1 milliwatt) is honderd keer kleiner dan de straling van een wifi-installatie.

 

Dankzij deze antennes gebruiken mobiele toestellen in het bedrijf het minimale zendvermogen. De toestellen zenden tot 50 keer minder straling uit dan bij een slechte ontvangst. Dit is een significant verschil, met aanzienlijke gezondheidsvoordelen. Daarnaast verhoog je ook de batterijduur van je toestel, aangezien er veel minder energie nodig is om een connectie te maken.

Xavier Bracke

Xavier Bracke

Xavier is de stuwmotor achter Mercuron. Als CEO en mede-oprichter brengt hij nieuwe communicatietechnieken naar alle gebouwen.

Vraag een vrijblijvende Site Survey en verlaag de straling in jouw gebouw

Gerelateerde artikels

featured image voor de case over DECA packaging
Case

DECA packaging

Deca Packaging Group werkt efficiënter dankzij Mercuron Case overzicht Wie is DECA Packaging Group? Met meer dan 40 jaar ervaring

Lees meer »