Waarom is een sterk gsm-signaal belangrijk voor bedrijven?

Featured image voor de blog post "het belang van een sterk gsm-signaal voor bedrijven"


Tegenwoordig is het vanzelfsprekend om altijd en overal bereikbaar te zijn. Wat betekent dit voor jouw bedrijf? Je moet inspelen op deze “always on” cultuur. Ook in jouw gebouw zullen je klanten en werknemers het normaal vinden dat er alom een gsm-signaal aanwezig is. Is dit niet het geval? Dan kan dit tot ontevredenheid leiden en zelfs tot verlies van klanten (denk maar aan sales calls die niet vlot verlopen of klanten die de winkel verlaten omdat ze nergens een gsm-signaal hebben).

Het digitale gedrag in België

In 2018 heeft We are Social, in samenwerking met Hootsuite, een wereldwijde studie uitgevoerd om het online gedrag in de wereld te mappen. Hun ondervindingen tonen de rol die Belgen spelen in het “always on” verhaal. Hieronder geven we enkel kerncijfers mee.

Van de meer dan 11 miljoen Belgen gebruikte in 2018 meer dan 89% van de bevolking het internet (hiermee bedoelen we alle applicaties waarvoor een internetverbinding tot stand moet komen o.a. sociale media en Google). 77% van de bevolking heeft een eigen telefoon. Dit betekent dat er nog enkelingen zijn zonder gsm’s en sommige die een gsm delen met bijvoorbeeld een partner.

Wat zijn de nu de belangrijkste elementen van deze studie voor bedrijven?

De Belg spendeert dagelijks gemiddeld 5 uur op een apparaat dat verbonden is met het internet en 1.5 uur op sociale media. Dit betekent dat de doorsnee belg verwacht dat ze 1/3e van hun dag verbonden zullen zijn met internet. Wanneer niet aan deze verwachtingen kan worden volbracht , door bv. te winkelen in signaal loze zones, dan zal de de oorzaak van deze storing in de gedachten van gebruiker sterk bestraft worden. Meer bepaald roept dit frustraties op tegenover de zaak die niet kan voldoen aan de eisen van de “always on” cultuur.

Het volledige verslag van het internet en mobiel gebruik in België vind je op We are Social

Het belang van een stabiel gsm-signaal bij bedrijven

Het belang is vrij straight forward: zodat iedereen binnen het gebouw ten allen tijde bereikbaar is. Dit lijkt evident, maar we merken dat dit in de praktijk niet het geval is. Er worden slechte gewoontes gecreëerd (bv. Bij elk gesprek naar de raam lopen zodat het gesprek zeker zonder problemen verloopt) en de productiviteit daalt. In de lijst hieronder benadrukken we waarom het hebben van een sterk signaal, voordelig is voor jouw bedrijf.

Werknemers kunnen achter hun bureau of in hun werkruimte blijven ipv plekken te moeten zoeken waar ze een duidelijk en betrouwbaar telefoontje kunnen plegen. Dit kan uiteraard de operationele efficiëntie verhogen. Wil je jouw werknemers meer gefocust houden op de taak voorhanden? Iets eenvoudigs bieden als een beter gsm-signaal, kan de slag slaan.

Afgevallen of onderbroken oproepen zullen drastisch afnemen. Werknemers zullen niet bang zijn om dat belangrijke telefoontje op te nemen als ze zich toevallig in de ‘verkeerde’ kamer bevinden wanneer het telefoontje binnenkomt.

De mogelijkheid om duidelijke, krachtige mobiele spraakoproepen te garanderen, is een zekere manier om terug te keren naar een van die gemakken die we ons herinneren uit de tijd van vaste telefoons: echte gesprekken, vol toon, kleur en leven. Telefoontjes zorgen voor een betere klantenservice en verkoop. Klanten of potentiële klanten kunnen gefrustreerd raken als ze niet goed kunnen begrijpen wat jij of jouw medewerkers tegen hen zeggen. Duidelijke oproepen hebben meer autoriteit dan een oproep waarbij de persoon aan de andere kant misschien moet raden naar een deel van wat je zegt.

De levensduur van de batterij zal langer meegaan en de straling zal verminderen. Gsm’s die moeilijk een verbinding tot stand kunnen brengen, zullen meer hun best moeten doen. Hierdoor zenden ze een sterker signaal uit, wat zorgt voor meer straling en een snellere uitputting van de batterij.

Een gebouw met een goed gsm-signaal is veiliger dan een gebouw zonder. De hulpdiensten of andere instanties kunnen gemakkelijker en sneller gecontacteerd worden.

Het vormt een solide plan B. Het is niet de eerste keer dat er een storing is bij de provider die het WiFi netwerk plat legt. Door een goed signaal te voorzien van alle providers kan de communicatie in het gebouw worden behouden.

Je gaat mee met de tijd en toont je als een progressief bedrijf. Wanneer het tijd is om “jong” volk aan te nemen zoals millennials of zelfs Gen Z, dan zal een gsm-signaal belangrijk zijn voor hun dagelijks opereren. Zij zijn namelijk de drijvende kracht achter de always on cultuur.

De aanwezigheid van een gsm-signaal is een luxe die er in vele landen nog niet is. Door de alom aanwezigheid in België is dit voor vele mensen uitgegroeid tot een noodzakelijkheid. Een nood die, bij het ontbreken ervan, zorgt voor frustraties en een directe impact kan hebben op jouw bedrijfsprocessen.

 

Xavier Bracke

Xavier Bracke

Xavier is de stuwmotor achter Mercuron. Als CEO en mede-oprichter brengt hij nieuwe communicatietechnieken naar alle gebouwen.

Wij voorzien bedrijven van een sterk signaal!

Gerelateerde artikels